Полезна информация

Защо вашия климатик за отопление може да не работи правилно?

 Случвало ли ви се е за закупите климатик с добри параметри и когато навън е най-студено, той да спре да работи? Как това е възможно след като в характеристиките му пише, че може да отоплява до - 15° градуса, а когато температурите достигнат 0° - той просто отказва да работи?

Разбира се, това са само част от въпросите, които вълнуват собствениците на климатици, както у нас, така и в чужбина. От друга страна информацията, която избрахме да ви представим по темата - защо вашия климатик за отопление може да не работи правилно - със сигурност ще бъде от полза и на много потенциални купувачи на климатици за в бъдеще.

правилно оразмеряване на помещение за климатик

Прочети още...

Отопление с климатици

Климатиците за отопление са най-често срещания начин за поддържане на желаната температура в жилището. Като фирма, която се занимава с всякакъв вид обслужване в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението - ние от ФЛУИД 62 ЕООД се стараем да бъдем максимално полезни за клиентите си, когато са решили да закупят климатик за отопление.
Въпреки, че този вид покупки са често срещани през последните години - ние вярваме, че все още има неща, които не знаете, а са важни за направата на най-добрата покупка на климатици за отопление. От друга страна, макар по всяко време да можете да се допитате до нас за съвет, както и да разгледате предложенията ни на климатици в сайта - добре е да сте предварително запознати с основните фактори, които влияят не само на избора на климатик, но и на неговия начин на работа.

На първо място поставяме това, че не трябва да мислите само от финансова гледна точка при избора на климатици за отопление, а също и от практична. Именно с направата на практична покупка бихте могли да си спестите редица неприятни последици. А те могат да бъдат няколко на брой.

Прочети още...

КАКВО ОЗНАЧАВА HOME COMFORT EXPERT

Когато купувате климатична техника с марка Daikin търсете логото на Home Comfort Expert. Daikin гарантира, че избирайки техните специално подбрани експерти ще получите:

1.      Най-добрата консултация за продуктите и техните характеристики

2.      Професионален монтаж и поддръжка на продуктите, съгласно изискванията на Daikin

3.      Най-доброто гаранционно и извънгаранционно обслужване

4.      Най-добрите оферти и цени, които други представители на Daikin  не могат да предложат.

 

Прочети още...

Почистване на климатик със спрей

Като фирма, която предлага на клиентите си цялостно обслужване в различни области, свързани с климатизацията, вентилацията и отоплението,  ние със сигурност знаем кое е най-добре за вашия климатик. Стараем се да ви предлагаме винаги най-доброто под формата на услуги и налични климатични системи, които можете да закупите от нас. Какво обаче трябва да знаете за своя климатик, след като вече е монтиран в дома ви? 

Като всеки уред и климатиците за отопление се нуждаят от редовно почистване. За целта можете да ни наемете като фирма, която да свърши това вместо вас, или да се запознаете по-подробно с предимствата на предлагания от нас спрей за почистване на климатици, с който лесно можете да почистите уреда за отопление и сами.

Прочети още...

Как бързо и лесно да почистим сами климатика?

 Много собственици на климатици предпочитат сами да почистят своя климатик, вместо да използват услугите на фирма. В настоящата статия ще разберем как точно трябва да протече тази дейност. 

    Ползватепочистване филтрите на климатиклите на климатици знаят, че въздушните филтри, които събират прахта и предпазват от замърсяване топлообменника на вътрешното тяло трябва да се почистват редовно като се измиват с хладка вода. Хубаво е филтрите да се чистят всяка седмица или поне веднъж на две седмици. Въпреки редовното измиване  на въздушните филтри с течение на времето прах и мръсотия се натрупва и върху топлообменника на климатика, като това води до лоша миризма и повишаване на консумираната електроенергия от машината.

Прочети още...

Ще ми излезе ли скъпо евтиния климатик?

След като сме избрали какъв модел климатик желаем да закупим, обикновено започваме да търсим къде можем да го намерим на най-добрата цена. За да си направим сметка точно колко пари ще ни излезе избраният модел  трябва да обърнем внимание на няколко неща, освен обявената цена. Имайте в предвид, че ниската цена на определен модел климатик винаги е за сметка на нещо друго. Ето няколко съвета за какво да внимаваме когато купуваме климатик, който привидно е на супер ниска цена:

  1. Посочената цена включва ли ДДС.
  2. Обявената цена дали включва монтаж или сами трябва да изчислите колко ще е цената с монтажа (много от сайтовете, които предлагат климатици само ги продават и изобщо не предлагат монтаж, това означава, че ако закупите климатик от такъв електронен магазин може да се окаже, че няма да получите гаранция за уреда.) 
  3. Друго много важно нещо, на което трябва да обърнете внимание е цените на допълнителните дейности над стандартния монтаж (антивибрационни тампони, допълнителен тръбен път, PVC канал, цена за качване на уреда по стълбите до вашия етаж ако нямате асансьор и въобще всичко допълнително, което  би могло да има при вашия монтаж.

    Прочети още...

Често задавани въпроси за климатиците:

Какво означава инвертор?

"Инвертор" е технически термин, който се използва за климатици, на които компресора работи с различни обороти, а не както по-старите климатици, на които компресора просто се включва и изключва. Един инверторен климатик консумира между 30% и 70% по-малко електроенергия в сравнение с "обикновения" климатик.климатик Daikin ftxm

Мога ли да се отоплявам ефективно с климатик?

Да. Отоплението с инверторен климатик е най-енергийно ефективното решение. Климатиците пестят електроенергия и отопляват безпроблемно и в най-студените дни, но само ако е избрана подходящата мощност. За да се оразмери правилно едно помещение трябва да се вземат предвид всички негови особености, които биха затруднили работата на климатика.

Колко електроенергия консумира един климатик?

Новите климатици използват по-малко електроенергия от всеки друг уред за отопление. Например новият модел климатик на Daikin FTXM35M/RXM35M

Прочети още...

   Защо се купува въздухопречиствател?

 Замърсеният въздух на София е основен проблем от пренаселването на столицата. Все по-натовареният трафик, отоплението с твърди и течни горива, както и замърсените пътни настилки водят до повишени нива на фини прахови частици и азотни окиси. Дори в най-чистите райони на София, като Бистрица, Симеоново и Драгалевци, през зимата мръсният въздух в пъти  превишава нормата, поради отоплението на повечето домакинства на твърди и течни горива.

въздухопречиствател Daikin MC70LVM

  Според данни на Европейската агенция по околната среда, София е с най-замърсеният въздух от всички европейски столици. През 2016 г. New York times публикува статия озаглавена „Задръжте си дъха, докато сте в България“. Проблемът е изключително опасен алармира Световната здравна организация, която предупреждава, че фините прахови частици водят до редица тежки заболявания. Особено застрашени са хората с белодробни заболявания и децата. Препоръката на здравните органи е да прекарваме колкото се може повече време на планина.

Прочети още...

Какво трябва да знаем при избора на климатик за отопление

Когато избираме климатик за отопление първият въпрос, на който трябва да си отговорим е при какви външни температури очакваме да работи. Важно е да не забравяме, че

замръзнал климатикне всички климатици могат да отопляват при много ниски температури и същевременно да спестяват от сметките ни за електричество. В характеристиките на продукта има информация за температурния диапазон, в който климатика е проектиран да работи ефективно, както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане.Повечето климатици работят в режим на отопление в диапазон от -15° до +24°, но има и такива, които са ефективни при температури не по-ниски от -5°. Когато закупим климатик проектиран да работи при минимална външна температура -10°, а навън е -20°, тогава

Прочети още...

   Какво представлява климатик оптимизиран за отопление?

Климатиците оптимизирани за отопление, които отопляват при - 25°C/- 30°C външна температура са направени да работят при по-ниски температури от "обикновените" климатици . Тези климатици са с по-голям топлообменник на външното тяло, като вътрешните тела са идентични с тези, които отопляват до - 15°C. Например моделите DELUXE и  ZUBADAN DELUXE на MITSUBISHI ELECTRIC се различават единствено по това, че външното тяло на ZUBADAN DELUXE, който е оптимизиран за отопление е с по-мощен компресор, вътрешните тела и при двата модела са идентични. Климатиците оптимизирани за отопление са проектирани за региони с много студен климат, затова преди да закупите такъв климатик помислете имате ли наистина нужда от него.

климатик Mitsubishi electric

Прочети още...

Продуктовата гама SKY AIR на DAIKIN - първокласно решение за пълен комфорт - ЧАСТ 2

Продължение на темата за продуктовата гама от серията Sky air на Daikin

Друг уникален продукт от гамата Sky air е напълно плоската касета, която е забележителна комбинация от култов дизайн и инженерно съвършенство. Напълно плоската касета се интегрира изцяло в стандартен европейски таванен панел, позволяващ монтаж на осветителни тела, високоговорители и противопожарни водоразпръсквачи в прилежащите таванни плочи. Тези тела са идеални за отопление или охлаждане на по-малки зони, като стаи за делови плоска касета дайкинсрещи, заедно с касетите с кръгъл поток.

Прочети още...