5 грешки, които ще Ви струват скъпо при купуването на нов климатик


климатикНямате климатик? Имате климатик, но той е на път да спре да работи? Или Вашия климатик не е достатъчно голям?

Знаете ли, че има много тайни, които фирмите за климатици не искат да знаете?

Тези тайни в климатичната индустрия може да Ви струват много пари при избора на нов климатик. Ако не знаете какво искате, може да платите много повече, отколкото трябва. Сега ще изброим 5 скъпоструващи грешки, които трябва да избягвате при закупуването на климатик.

Избиране на грешен размер

Очевидно е, че когато търсите нов климатик, един от основните фактори, които засягат ценатa, е размерите на оборудването. Има предупредителни признаци, че може да направите грешен избор, когато става въпрос за оразмеряване.

Не сте запознати с възможностите и функционалностите на климатика

Някои търговци на климатици ще Ви покажат ограничени възможности на климатиците, знаейки, че най-вероятно не разбирате.

Уверете се, че изпълнителя е с необходимата квалификация, за да инсталира правилно Вашия климатик

Очевидно е, че за да функционира правилно вашия климатик, той трябва да бъде поставен правилно. Ако оборудването е монтирано не както трябва, това може да доведе до неочаквани разходи за ремонт, повишаване на сметките за електрическа енергия или по-лошо.

Неразбирането на предлаганите гаранции, представени по време на процеса на продажба, както и дали изпълнителят може да носи отговорност за тях

През последните няколко години има невероятни постижения на технологиите в този сектор. Все пак, реалността е, че оборудването все още се разваля. Ако ремонтът не се покрива от гаранцията на производителя, тогава самата Ви покупка е нерентабилна и донякъде рискована. Разбира се, всеки изпълнител, който срещнете ще ви каже, че захвърля всичко и идва при Вас, ако го събудите в 03:00ч сутринта и му кажете, че имате проблеми с климатика си. Но дали наистина е така?

Не може да направите реална преценка относно финансовите си възможности

В действителност, повечето хора живеят от заплата до заплата, а доста имат и разходи по кредити. Ако климатикът Ви се развали и трябва да го смените, знаете ли какви са Вашите възможности?