Как да направим успешна покупка на климатик в София?покупка на климатик София се отличава с чувствителни температурни колебания, което е предизвикателство за всеки, който иска да поддържа подходяща температура в дома си. Търсенете и предлагането на климатици в София е голямо и затова преди да постъпим към покупка на такъв уред, е нужно да обмислим добре няколко важни въпроса.

  Oт къде да си закупя климатик в столицата?
  Изборът на фирма е едно от най-важните решения при покупка на климатична система. Съветваме Ви да се обърнете към фирми, които са от години на пазара, известни са с традициите си. Допитайте се до близки и приятели, които са закупили климатик скоро, не бързайте с избора си.

   От точно какъв климатик се нуждая?
  Изборът на Вашия климатик е свързан с различни показатели. Сред най-важните са големината на помещението, което ще се климатизира; колко мощен ще е климатикът; дали ще изолзваме климатичната система повече през летния или през зимния сезон. Но може би най-определящия фактор за клиентите е цената.

  Как да гарантирам добрата покупка?  Важно е да обърнете внимание на гаранцията, която Ви се предлага. Проучвайте добре фирмите, които са съвсем нови на пазара – няма гаранция дали те ще съществуват след година-две и дали ще могат да си изпълнят задълженията при гаранционното обслужване при необходимост.

  Как да направя ефективно пазарно проучване преди покупката?
  Всеки клиент иска да купи даден климатик на по-ниска цена и това предопределя неговото потребителско търсене. Но дали по-ниската цена на климатика няма да ни коства скъпо след време? Дори в началото да дадете по-малка сума за климатик, то с течение на времето, той може да ви струва скъпо – независимо дали заради високи сметки или разходи по ремонт. Нормално е, когато цената на уреда е ниска, неговия клас и качество на изработка също да са ниски.
  Сравнете добре цените на климатиците, като ги съобразите с тяхната мощност, функционалности, клас.  Вече не се налага да обикаляте от магазин в магазин, а най-лесния начин да направите подобна справка е Интернет. Всичко е бързо – в рамките на минути може да сравните цената на харесания от Вас климатик при различни търговци.

  При покупката на климатик, също трябва да имаме под внимание следните фактори :

    Квадратура – може би най-важния фактор. Трябва да знаете каква е квадратурата на помещението, в което ще работи Вашия нов климатик;
    Дограмата – PVC, aлумниниев или дървен прозорец има в помещението;
    Изолация – изолирано ли е помещението и с каква изолация;
    Изложение – какво е изложението на помещенито. За изцяло северно или изцяло южно, се препоръчва по-мощен климатик;
    Колко прозореца има в помещението и колко са големи;
    Отопление в помещенията около Вашето –  отопляват ли се и с какво;
    Температура – важно е каква температура искате да поддържа Вашия климатик и дали ще се ползва целогодишно или само през зимния/летния сезон;
    Бюджет – Трябва да сте наясно с каква точно финансова възможност разполагате за покупката на климатична система.