Климатикът е прекалено шумен и излъчва странен мирис – какво трябва да се направи?


климатициОт климатика Ви се чува странен шум? Усещате необичаен мирис? Ако е така, явно уреда има нужда от комплексно почистване – профилактика. За съжаление профилактиката често е подценявана от хората, което може и да е рисковано .Така се стига до неефективност на климатика, което може да доведе до това, уредът да спре да работи завинаги.  При проява на несериозно отношение, дори само за две години, климатичната система може толкова да се износи,  че да стане напълно неизползваема. Това се случва често, особено в големи сгради, където климатичните системи се използват по-зачестено, отколкото другаде. Специалистите по климатична техника съветват това да става на половин година, дорин и по-често.

 Когато климатиците се използват зачестено, профилактиката е задължителна. В следствие на продължителната употреба, в уреда се натрупват прахови частици - така е възможно да се появят бактерии.

Има действия по профилактиката на климатика, които може да извършите и сами, за да подобрите качеството му на работа, но това не е достаъчно. Профилактиката на климатика ще направи неговата работа по-евективна, а въздухът в дома Ви ще е по-свеж.
Не пестете средства, а осигурявайте необходимата поддръжка на климатика си. Така той не само ще е ефективен, а и Вие ще разполагате с комфорт и уют.