Как да използваме универсално дистанционно за климатик?


универсално дистанционно за климатикУниверсалното дистанционно за климатици замества дистанционното управление, което идва с климатичната система. По този начин ако оригиналното дистанционно управление е загубено или просто спира да работи, потребителите да програмират универсалното дистанционно, за да заеме мястото на основното. Това дистанционнно е лесно за настройка и употреба. Има два вида универсални дистанционни - RF (Radio Frequency) и IR (инфрачервена).


Определя Remote Type
Първата стъпка в процеса е да се определи какъв вид точно е климатичното дистанционно управление. Повечето климатични дистанционни управления са IF, което означава че трябва да го насочвате точно към климатика без да има препятствия. По-новите модели климатици използват RF дистанционни управления. Те могат да контролират устройството от всяка стая в къщата в определени граници, дори през стени и други прегради. В самите инструкции на климатика пише вида на дистанционноото управление.
Подготовка на универсалното дистанционно за програмиране
След закупуването на правилния тип универсално дистанционно за климатици и препоръчаните батерии, които обикновено са АА или ААА, да го инсталира чрез получените инструкции с устройството. Ръководтството за програмиране вътре в кутията обяснява процедурата за програмиране на универсалното дистанционно за работа с различни видове климатични системи. Намерете правилния набор от кодове за конкретната климатична система.
Често има два различни начина за програмиране на универсално дистанционно за работа с един климатик. Намиране на код или на набор от кодове за конкретен модел е най-добрия и точен начин за програмиране на устройството за дистанционно управление. Въпреки това има и опция за програмиране на климатична система без въведен модел. Преди да започнете се отстраняват всички препятствия между климатика и дистанционното.
За името на модела погледнете в списъка с кодовете в ръководството за програмиране за този модел. Възможно е да има изброени повече от един код. В такъв случай е необходимо да се изпробват всички кодове, докато не се намери правилния, който да контролира устройството. Първо включете климатика. След което натиснете и задръжте бутона, който поставя дистанционното управление в режим програмиране. Въведете първия код от списъка. След това натиснете бутона за захранване. Ако климатика се изключи, програмирането е успешно. Ако не стане, този процес се повтаря с всеки код от списъка за модела.
В случай на неизвестно име на климатичната система, все още е възможно да се програмира за дистанционно управление. Повечето универсални дистанционни управления имат настройка, която позволява на устройството за дистанционно управление да търси чрез вътрешен списък с кодове, докато се натъкне на правилния. Следвайте инструкциите, за да свържете устройството в режим на търсене. Следете флашовете, докато не се свърже устройството.