Климатици на Промоция

Какво трябва да знаем при избора на климатик за отопление

Когато избираме климатик за отопление първият въпрос, на който трябва да си отговорим е при какви външни температури очакваме да работи. Важно е да не забравяме, че

замръзнал климатикне всички климатици могат да отопляват при много ниски температури и същевременно да спестяват от сметките ни за електричество. В характеристиките на продукта има информация за температурния диапазон, в който климатика е проектиран да работи ефективно, както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане.Повечето климатици работят в режим на отопление в диапазон от -15° до +24°, но има и такива, които са ефективни при температури не по-ниски от -5°. Когато закупим климатик проектиран да работи при минимална външна температура -10°, а навън е -20°, тогава

климатика започва да влиза по-често в режим defrost т.е. спира да работи за известно време за да се размразява. Важно е да се отбележи, че всички климатици влизат в режим defrost. Това е функция, която е вградена в климатиците без значение каква марка, какво производство, какъв енергиен клас и каква цена са. Размразяването отнема различно време при различните модели и различните видове климатици - инверторни и конвенционални. Друго важно нещо, с което трябва да се съобразим е какъв е районът, в който живеем. Тъй като климатиците не замръзват само поради ниските температури, а и при  повишена влажност на въздуха (в близост до водни басейни - море, река, язовир и др.), както и в мъгливи райони режимът на размразяване ще се задейства по-често. 

Една от най-важните предпоставки да се отоплявате безпроблемно с климатик е да сте избрали климатик с необходимата мощност, която изисква вашето жилище. Това означава, че освен с обема на помещението трябва да се съобразите с редица особености на жилището като: каква е дограмата; какви са стените (вътрешни или външни и дали имат изолация); какво е изложението; на кой етаж е; има ли допълнителни ниши или други помещения с отворени врати; какъв вид е жилището (къща или апартамент) и т. н. Ако не вземете предвид всички особености и закупите климатик с по-малка от необходимата мощност, то той ще ви стопли при външна температура не по-ниска от 0°, дори в техническата характеристика да е написано, че работи до -15°.

Не на последно място е да уточните каква инвестиция сте решили да направите при покупка на на климатик за отопление, тъй като всяка фирма предлага серия климатици оптимизирани за отопление, които са проектирани да работят и в най-суровите зимни условия, като същевременно са безкомпромисни по отношение на пестенето на електроенергия. Проблемът на тези климатици е, че са в пъти по-скъпи от "обикновените" инвертори, което ги прави желани, но недостъпни за повечето домакинства. Ако имате каквито и да било колебания относно избора на климатик за отопление не се колебайте да потърсите мнението на специалистите, за да си гарантирате топла зима и ниски сметки за електричество.

Вентилация Vertigo Tower Sofia - направена от Флуид 62 ЕООД

 

Представяне


   ФЛУИД 62 ЕООД  предлага цялостно обслужване в областите климатизация, вентилация и отопление, индивидуална консултация, продажба, монтаж, гаранционно и извън-гаранционно обслужване. Фирмата притежава собствена производствена и складова база, в която произвеждаме въздуховоди и вентилационни елементи. В нея се помещава и сервиз за климатична техника.

    Екипът ни от специалисти притежава богат опит в проектирането и монтажа на разнообразни вентилационни и климатични инсталации. Ние подхождаме с внимание към нуждите на всеки клиент. Предлагаме безплатен оглед в удобно за Вас време за да можем да предложим оптимално решение за Вашите нужди. Целта ни е избора на най-подходящата техника за всяко конкретно помещение и местоположение.

    ФЛУИД 62 ЕООД е една от малкото фирми на пазара със сертификат за извършване на монтаж, сервиз и поддръжка на хладилни и климатични инсталации и термопомпи съдържащи над 3кг. флуорирани парникови газове, съгласно Регламент (ЕО) №842/2006г.

    Фирмата се отличава с гъвкави управленски решения, които позволяват незабавна реакция за нуждите на клиента, оптимално кратък и чист монтаж, гаранционна и извънгаранционна поддръжка на продукти. За нас доволния клиент е най-добрата реклама.

    ФЛУИД 62 ЕООД  -  е оторизиран сервиз и притежава подписани договори с  „Техномаркет България” ЕАД за профилактика и поддръжка на всички магазини Техномаркет и @Home в България.