Защо се купува въздухопречиствател?

 Замърсеният въздух на София е основен проблем от пренаселването на столицата. Все по-натовареният трафик, отоплението с твърди и течни горива, както и замърсените пътни настилки водят до повишени нива на фини прахови частици и азотни окиси. Дори в най-чистите райони на София, като Бистрица, Симеоново и Драгалевци, през зимата мръсният въздух в пъти  превишава нормата, поради отоплението на повечето домакинства на твърди и течни горива.

въздухопречиствател Daikin MC70LVM

  Според данни на Европейската агенция по околната среда, София е с най-замърсеният въздух от всички европейски столици. През 2016 г. New York times публикува статия озаглавена „Задръжте си дъха, докато сте в България“. Проблемът е изключително опасен алармира Световната здравна организация, която предупреждава, че фините прахови частици водят до редица тежки заболявания. Особено застрашени са хората с белодробни заболявания и децата. Препоръката на здравните органи е да прекарваме колкото се може повече време на планина.

 Все повече хора предпочитат да използват въздухопречиствател за домашна употреба за да предпазят себе си и своето семейство от респираторни проблеми. Въздухопречиствател  DAIKIN с технология streamer е сред най-добрите битови въздухопречистватели на пазара в момента. Той има способността да унищожава бактерии, плесени, алергени и опасни химически вещества. Това се постига благодарение на шестслойна мощна система за разграждане и премахване на прах,  миризми, бактерии, плесени, полени , акари , косми от домашни животни и други вредни частици. Неговата ефикасност е проверена и доказана с редица тестове в Японски лаборатории.

 

   От експеримента извършен в Изследователският център за екология Kitasato е установено, че 99,9% от бактерии, вируси и полени са унищожени след едночасова работа на въздухопречиствателя , за стая с капацитет за вентилация от около 65 m³. Изследването е проведено съвместно с Медицински университет Wakayama (Япония). Въздухопречиствателя е в комплект с пет резервни филтъра и един поставен в него. Един филтър се подменя на около една година, така че около шест години няма да се налага да закупувате филтри.