Ще ми излезе ли скъпо евтиния климатик?

След като сме избрали какъв модел климатик желаем да закупим, обикновено започваме да търсим къде можем да го намерим на най-добрата цена. За да си направим сметка точно колко пари ще ни излезе избраният модел  трябва да обърнем внимание на няколко неща, освен обявената цена. Имайте  предвид, че ниската цена на определен модел климатик винаги е за сметка на нещо друго. Ето няколко съвета за какво да внимаваме когато купуваме климатик, който привидно е на супер ниска цена:

  1. Посочената цена включва ли ДДС.
  2. Обявената цена дали включва монтаж или сами трябва да изчислите колко ще е цената с монтажа (много от сайтовете, които предлагат климатици само ги продават и изобщо не предлагат монтаж, това означава, че ако закупите климатик от такъв електронен магазин може да се окаже, че няма да получите гаранция за уреда.) 
  3. Друго много важно нещо, на което трябва да обърнете внимание е цените на допълнителните дейности над стандартния монтаж (антивибрационни тампони, допълнителен тръбен път, PVC канал, цена за качване на уреда по стълбите до вашия етаж ако нямате асансьор и въобще всичко допълнително, което  би могло да има при вашия монтаж.
  4. Проверявайте фирмата, на която сте се спрели има ли документ за правоспособност за работа с флуорирани парникови газове, както и дали е оторизирана да извършва монтаж, поддръжка и съответно да издава гаранционни карти на марките климатици, които предлага.

След като сте проверили всички тези неща може да сте сигурни, че евтиното няма да ви излезе скъпо, а наистина сте намерили най-изгодната цена.