Почистване на климатик със спрей

Като фирма, която предлага на клиентите си цялостно обслужване в различни области, свързани с климатизацията, вентилацията и отоплението,  ние със сигурност знаем кое е най-добре за вашия климатик. Стараем се да ви предлагаме винаги най-доброто под формата на услуги и налични климатични системи, които можете да закупите от нас. Какво обаче трябва да знаете за своя климатик, след като вече е монтиран в дома ви? 

Като всеки уред и климатиците за отопление се нуждаят от редовно почистване. За целта можете да ни наемете като фирма, която да свърши това вместо вас, или да се запознаете по-подробно с предимствата на предлагания от нас спрей за почистване на климатици, с който лесно можете да почистите уреда за отопление и сами.

А ето и защо е от толкова голямо значение редовното почистване на вътрешното тяло на климатика.

Както е известно, колкото и да се стараете домът ви да е чист - все някъде ще се намери област, която е труднодостъпна и покрита с прах. Като цяло прахът се явява и основния замърсител на вашия климатик. Независимо дали чистите всеки ден, или през ден - фините прашинки, които се носят из въздуха, са онези частици, които първи полепват по филтрите на уреда за отопление. С нередовното му почистване вие спомагате за наслояването на този прах в климатика. Благодарение на замърсяването, филтрите му преливат и прахът се разпространява по топлообменника на климатика. Това съответно води до намаляване мощността на уреда и нарушаване на топлообмена. Накратко - дори и нов, климатикът ви няма да функцуионира правилно, ако не го почиствате редовно. Това обаче не е единствения начин, по който в уреда за отопление се наслоява мръсотия. При работа турбината на климатика също се замърсява, като в комбинация с влажността по нея се натрупва хомогенен слой замърсяване. След време, при нередовна профилактика - турбината се износва и климатика започва да издава стържещ звук при работа. Всеизвестно е още, че цигареният дим също спомага значително замърсяването на уреда, а също и за неприятната миризма, която след време се появява при работа на климатика. И не на последно място - всички тези причинители на замърсяване във вътрешното тяло на климатичната ви система води до развитието на различни бактерии, които са вредни за здравето ви.

Защо да използвате спрей за почистване на климатици?

Както вече разбрахте - замърсеният климатик не само няма да ви бъде от полза, тъй като се нарушава правилния му начин на работа, но също така става разпространител и на различни бактерии, появили се вследствие на замърсяването. Ние от Fluid62 ви предлагаме лесен и надежден начин за почистване, без да правите излишни разходи по наемане на фирма за тази услуга. Използвайки предлагания от нас спрей за почистване на климатици Earth Chemical Co.,Ltd – Japan не само освежавате и ароматизирате климатика, но и се отървавате бързо и надеждно от всякакви плесени и замърсявания.