Защо вашия климатик за отопление може да не работи правилно?

 Случвало ли ви се е за закупите климатик с добри параметри и когато навън е най-студено, той да спре да работи? Как това е възможно след като в характеристиките му пише, че може да отоплява до - 15° градуса, а когато температурите достигнат 0° - той просто отказва да работи?

Разбира се, това са само част от въпросите, които вълнуват собствениците на климатици, както у нас, така и в чужбина. От друга страна информацията, която избрахме да ви представим по темата - защо вашия климатик за отопление може да не работи правилно - със сигурност ще бъде от полза и на много потенциални купувачи на климатици за в бъдеще.

правилно оразмеряване на помещение за климатик

Като софийска фирма, която вече няколко години се занимава с разрешаването на проблеми от всякакво естество свързани с климатичните системи - винаги се стараем да насочваме клиентите си към най-добрия вариант за тяхното жилище. Причината повечето потребители да се нуждаят от съвет е, че те все пак не са достатъчно запознати със спецификите при работа на една климатична система. За разлика от всички останали уреди в дома ви обаче - климатиците за отопление са тези, които се замърсяват десет пъти по-бързо от останалите, вследствие на различни прашинки и наслояване в тях на мазнини, цигарен дим и прочие. Накратко - неправилното функциониране на един климатик за отопление може да се дължи и на замърсяване. Натрупването му води до проблеми с топлообмена и охлаждането, както и до издаването на стържещ звук при работа. В случай, че и вие страдате от тези проблеми у дома - изглежда е време да почистите климатика си, за което ние от Флуид 62 също имаме решение под формата на спрей за почистване на климатици.

 Друга причина за неправилната работа на всички климатици за отопление, може да е съсредоточена в мощността. Както е известно - има по-мощни и по-малко мощни климатици за отопление в магазините. За да определените от какъв тип точно се нуждаете, добре е да вземете предвид фактори, като районът, в който живеете и пространството, което искате да отоплявате с вашия климатик. А сега да се върнем на примера от началото, който ви представихме. Как е възможно, когато климатикът има добри характеристики - да не се ръководи по тях и да функционира неправилно? Ето тук става дума за малка мощност на уреда за отопление. Независимо характеристиките, с които сте го закупили - ако климатикът не е достатъчно мощен предвид размерите на стаята, която ще отоплява - ще срещате трудности по време на работата му.
При желание да научите още любопитни подробности защо климатиците за отопление, с които разполагате, може да не работят правилно - свържете се с нас.